• DARMOWA DOSTAWA KURIEREM dla zamówień od 139zł
  • BEZPIECZNE ZAKUPY
  • EKSPRESOWA WYSYŁKA
  • FACHOWE PORADY
  • NAJNIŻSZE CENY
  • DARMOWA DOSTAWA Kurierem dla zamówień od 139zł
  • BEZPIECZNE ZAKUPY
  • EKSPRESOWA WYSYŁKA
  • FACHOWE PORADY
  • NAJNIŻSZE CENY

Przysmaki liofilizowane dla psa

1 produkt(ów)

Liofilizowane przysmaki dla psa to zdrowe, w 100 % naturalne oraz bardzo smakowite urozmaicenie diety każdego psa. Przysmaki wyróżniają się na tle innych przekąsek składem najwyższej jakości, który jest w 100 % naturalny i przyjazny zwierzęciu w każdym wieku. Liofilizowane przysmaki dla psa to najlepsze co możesz dać swojemu merdającemu przyjacielowi.

Liofilizowane przysmaki dla psa

Liofilizowane przysmaki dla psa to produkt najwyższej jakości, który idealnie sprawdzi również dla psiego alergika. Przekąska między posiłkami składa się w 100% z mięsa, które jest bogate w łatwo przyswajalne białko. Liofilizowane przysmaki dla psa przeznaczone są dla każdej grupy wiekowej oraz każdej rasy. Suszone mięso to idealna przekąska między posiłkami dla dorosłych, ale również dla najmłodszych pupili.

W ofercie sklepu internetowego Apetete, dostępne są liofilizowane przysmaki dla psa, które nie tylko pysznie smakują, ale mogą być niezwykle pomocne podczas treningu psa. Liofilizowane przysmaki dla psa to pyszna, smaczna oraz zdrowa nagroda za wykonany trening. Przysmaki naturalne występują w różnych wersjach, dopasowanych do specyfiki danej rasy, wieku zwierzęcia oraz jego indywidualnych potrzeb. Liofilizowane przysmaki dla psa to idealny smakołyk, który zachwyci każdego psiego smakosza.

Przysmaki liofilizowane dla psów

Przysmaki dla psów suszone metodą liofilizacji. Czyli suszenia po zamrożeniu, które pozwala zachować wszystkie wartości odżywcze to 100% mięso czerwone, białe lub ryb a także podroby zwierzęce. Zaletą przysmaków liofilizowanych jest fakt, że smakują tak samo dobrze, jak świeże mięso. Ponadto są łatwe do podania, Nie pozostawiają tłustego uczucia na rękach, nie zlepiają się. Liofilizacja to naturalny sposób konserwacji żywności, który utrzymuje jakość i wartość odżywczą świeżych składników.

Co to jest liofilizacja

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. *Liofilizacja jest złożonym procesem*. Liofilizacja poprzez odpowiednią technikę mrożenia i sublimacji chroni łatwo psujące się produkty. Pomijanie fazy ciekłej pomaga zapewnić, że produkt nie ulega degradacji. Nie traci także kluczowych składników odżywczych i minerałów. Wstępna obróbka zależy od pożądanej jakości produktu, czasu cyklu i innych czynników. Żywność jest następnie mrożona w laboratorium przy użyciu przemysłowych lub komercyjnych maszyn liofilizowanych, Temperaturę można obniżyć do zaledwie -112 ° F. Następnie żywność jest pierwotnie poddawana fazie suszenia, podczas której usuwa się około 95% wody w próbce. Zbyt dużo ciepła może uszkodzić fizyczną strukturę, więc materiał spożywczy jest suszony nawet przez kilka dni, przy temperaturach skraplacza poniżej -50 ° F. Wtórne suszenie usuwa następnie zamrożone cząsteczki wody pozostające w materiale, podnosząc temperaturę i obniżając ciśnienie, zanim produkt zostanie wysłany do sklepu. Liofilizowane produkty spożywcze mogą zawierać tylko 1% do 4% resztkowej zawartości wody. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane trafiają gotowe dania, które wystarczy zalać wodą.